Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
    Вариатора няма нищо общо със това дали ти играят оборотите при палене на студен двигател.По скоро си провери какво ти е положението при свещите първо.
    Проблем с обороти няма, колата гасне като я запаля първи старт в деня, ако изтрака вариатора гасне със сигурност, ако не се чуе пали перфектно.. Свещите са нови, вариатора има общо, защото когато се активира, сместа обеднява....

Comment

• Първоначално публикувано от tedo0o Покажи съобщение
      Здравейте колеги.Искам да попитам какви са ви мненията за Alfa Romeo 145 1.6 хубави и лоши страни и по-точно за тази http://www.cars.bg/c1849935 защото един мой колега се е спрял на този модел и иска да разбере повече за този модел.
      Колега по обявата, която си дал предполагам, че питаш за 1.6 боксер. Не знам колко валидно е мнението ми понеже съм собственик на 1.3 боксер от около 3 месеца и 3000 км, но честно казано съм доволен. Ако улучите с читава и сравнително поддържана бройка, без някакви видими и осезаеми на първо четене проблеми с мотора направо си е супер модел.

До колкото съм чел и са ми казвали, и от краткия ми опит до момента с модела, знам че моторът е сравнително безпроблемен, окачването също горе-долу.

Като минус до момента мога да кажа единствено, че са малко ниски (поне моята), и не си позволявам да влизам по какви да е оврази както с Пежото ми, понеже картера и изпускателните тръби са доста ниско в сравнение с други коли...

Иначе конкретната обява, която си дал - колата изглежда свежа и цената също е добра. Но трябва да се внимава и огледа добре, конкретно с тая (а всъщност и с всяка) понеже имам чувството, че може и да е издевателствано над нея...
      Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
      Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
        Проблем с обороти няма, колата гасне като я запаля първи старт в деня, ако изтрака вариатора гасне със сигурност, ако не се чуе пали перфектно.. Свещите са нови, вариатора има общо, защото когато се активира, сместа обеднява....
        Няма такова нещо,мисля че говориш наизуст.Соленоида мисля че отваря и пропуска масло към вариатора някъде между 2800-3000 оборота.Ако бъркам нека някои които е запознат по-добре да ме поправи.Проблема ти е някъде другаде.Моята що не гасне като изтрака вариатора на студен мотор и на първо палене?
        Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 09:33.
        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Няма такова нещо,мисля че говориш наизуст.Соленоида мисля че отваря и пропуска масло към вариатора някъде между 2800-3000 оборота.Ако бъркам нека някои които е запознат по-добре да ме поправи.Проблема ти е някъде другаде.Моята що не гасне като изтрака вариатора на студен мотор и на първо палене?
          Мой приятел е гледал колата на широколентова сонда и в момента на активиране 1800об/мин сместа обеднява не си го измислям. Вероятно проблема е другаде, просто размишлявам. Вчера запалих без дебитомер и запали супер. От слаба бензинова помпа може ли да е?

Comment

• Може.Щом си запалил без дебитомер без проблем може би и там да ти е проблема.Намери си един със които да караш няколко дена така и ако няма проблеми работата е ясна.

Comment

Може.Щом си запалил без дебитомер без проблем може би и там да ти е проблема.Намери си един със които да караш няколко дена така и ако няма проблеми работата е ясна.
              Обаче това е само на първия старт, после пали без никакви ядове и колата върви супер до прекъсвач.. Аз съм набелязал темп датчик/обогатитела.

П.С. Дано да не е дебитомер, защотоо .. 500лв
              Last edited by pyle; d.m.y г., 13:27.

Comment

• Тия нашите дебитомери държат повече от колкото на 156-ците и 147-ците няма страшно,един втора ръка и готово.

Comment

• До колегата Pyle опитвал ли да ресетнеш еку-то. Ако си фо ресетвал оправяли се след това.
                  Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

• Първоначално публикувано от nedko87 Покажи съобщение
                    До колегата Pyle опитвал ли да ресетнеш еку-то. Ако си фо ресетвал оправяли се след това.
                    Мотора е CF1 при него не знам дали има ресет както при следващите поколения, ако да моля да споделите. Ресет съм правил на актуатора на моторчето за празен ход през МЕС.

Comment

• Говорим за откачане на акумулатора. Навремето имах 146ца с 1.6 цф1 мотор и при нея се наблюдаваше същото. На около два месеца откачах минуса на акумулатора и всичко беше наред след това. Аз се бях насочил към бобините но се разделих с колата преди да проверя дали е от тях.
                      Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

• Първоначално публикувано от nedko87 Покажи съобщение
                        Говорим за откачане на акумулатора. Навремето имах 146ца с 1.6 цф1 мотор и при нея се наблюдаваше същото. На около два месеца откачах минуса на акумулатора и всичко беше наред след това. Аз се бях насочил към бобините но се разделих с колата преди да проверя дали е от тях.
                        Правил съм го, но нямам спомен да има подобрение, бобините не мисля, би трябвало да прекъсва като е мокро.

Comment

• прилика

Някой досега забелязвал ли е колко много си приличат километражите на нашите 145/146 с тези на Mercedes-Benz E-Class (W210) да не кажа голяма дума но на вид според мен са 1:1
                          Attached Files
                          АЛФА 145 TD
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от budged3d Покажи съобщение
                            Някой досега забелязвал ли е колко много си приличат километражите на нашите 145/146 с тези на Mercedes-Benz E-Class (W210) да не кажа голяма дума но на вид според мен са 1:1
                            Нашите са по-хубави!

Comment

• Да ти дам дебитомер за проба Имам резервен

Comment

• Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                                Да ти дам дебитомер за проба Имам резервен
                                Не ми се вярва да е от него, колата върви добре има.. Мое да пробваме някой ден на сбирка, ще ти драсна да го вземеш.

Comment

Working...
                                X